Kontakt +387 63 475 765 | +387 63 815 017 info@udruga-stecak.com Posjetite nas na društvenim mrežama

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i općine Tomislavgrad, i uz pomoć Vlade Herceg-bosanske županiji, organiziraju iznimno zanimljiv program pod nazivom:

 

 

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske,

koji će se održati 28.lipnja u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19 sati.


Na izboru će se predstaviti 27 djevojaka koje dolaze iz 21 države i to: Novoga Zelanda, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Čilea, Perua, Mađarske, Njemačke, Srbije, Austrije, Belgije, Italije, Slovenije, Crne Gore, Češke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Španjolske te Bosne i Hercegovine.
Među natjecateljicama biraju se najljepša djevojka te prva i druga pratilja, a na web i facebook portalu www.udruga-stecak.hr bira se i miss fotogeničnosti ovoga posebno atraktivnog izbora.


Zanimljivo je da će iz nekih zemalja sudjelovat će i po dvije kandidatkinje, u različitim narodnim nošnjama, većinom iz krajeva od kuda potječu njihovi roditelji, bake i djedovi.
Tijekom boravka u domovini, djevojke će 26. lipnja posjetiti Zagreb, gdje će ih primiti predsjednik RH, dr. Ivo Josipović a potom i predsjednik Hrvatskog državnog sabora, Josip Leko.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Iz galerije