NAJAVA: Osma revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Udruga “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika organiziraju Osmu reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Zbog epidemioloških mjera i izmijenjenog režima putovanja i ove godine nije moguće organizirati okupljanje sudionica iz različitih krajeva svijeta. Zato će se program ovogodišnje revije i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji održati kroz programe on line i izložbom.

Pod nazivom “Najljepša od najljepših dosadašnjih pobjednica sedam revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji” bit će organiziran on line izbor na Facebook stranici Udruge “Stećak”. U ovom izboru bit će sve dosadašnje pobjednice i njihove pratilje. Pobjednica će biti djevojka koja dobije najviše Vaših glasova. Pobjednice i ovogodišnjeg natjecanja dobit će nagrade replike tradicijskog nakita.

U sklopu ovogodišnje revije organizirat će se multimedijalna izložba pod nazivom “Hrvatsko djevojačko ruho u Bosni i Hercegovini i hrvatskim manjinskim zajednicama u Europi”. Izložba će biti postavljena u Galeriji Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu od 15. lipnja do 1. srpnja 2021. godine.

Bit će organizirano i zajedničko druženje svih dosadašnjih sudionica ovoga projekta. Ovom prigodom ih pozivamo:

Poštovane i drage sudionice Revije i svi koji ste sudjelovali i pridonijeli održavanju ovoga iznimno važnoga programa za očuvanje hrvatske kulturne baštine te za povezivanje i umrežavanje Hrvatica i djevojaka hrvatskih korijena iz cijeloga svijeta, drago nam je što možemo najaviti jedan zajednički online susret svih dosadašnjih sudionica i podupiratelja kako bi se prisjetili lijepih trenutaka, druženja, te pojačali našu mrežu i predstavili zajednice iz kojih dolazite. Molimo vas rezervirajte datum 8.7.2021. (četvrtak) u predvečernjem terminu. Susret će se u organizaciji Udruge Stećak i suorganizaciji Hrvatske matice iseljenika održati online putem zoom platforme, a više informacija uskoro.

Molimo potvrdite svoje sudjelovanje na mail snjezana.jurisic@matis.hr ili stecakudruga@gmail.com