Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske 2021. je Lidija Sarić iz Srbije

Osma revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2021 pod nazivom Najljepša od najljepših održala se u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini Stećka i Hrvatske matice iseljenika.

Kao i dosadašnjih godina i ove godine pokrovitelji revija i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske su:

Dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Federalno ministarstvo kulture i sporta

Vlada Hercegbosanske županije

Općina Tomislavgrad

Ovogodišnji izbor održao se on line na Facebook stranici Udruge Stećak i sudjelovale su djevojeke koje su pobijedile i njihove prve i druge pratilje od 2014. do 2020. godine.

Ove godine Vi ste svojim glasovima izabrali:

2. pratilja najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske je s  2148 glasova

Darinka Orčik iz Mađarske koja kao nagradu dobiva repliku srebnih naušnica s pozlatom iz Mandina Sela, u okolici Tomislavgrada

1. pratilja je dobila 9420 glasova je Kinga Deniza Dancze (čita se Danče) iz Mađarske dobila je  glasova, za nagradu dobiva repliku srebnih naušnica i ogrlice iz Sasine, u okolici Snaskog Mosta.

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske 2021. za nagradu dobiva srebrnu ogrlicu i narukvicu s pozlatom iz Višića u Čapljini. S 9908 glasova je Lidija Sarić iz Vojvodine, u Srbiji