U KARMELU SV. ILIJE ODRŽANA IZLOŽBA HRVATSKIH DJEVOJAČKIH NOŠNJI I KONCERT AKADEMSKOG ZBORA CONCORDIA DISCORS IZ ZAGREBA

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u BiH “Stećak” i Samostan – duhovni centar “Karmel sv. Ilije” organizirali su večeras izložbu fotografija “Hrvatske djevojačke nošnje u Europi i svijetu i koncert akademskog zbora “Concordia discors” Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Iako je bio najavljen i doček Betlehemskog svjetla, nije održano zbog kasnijeg prijenosa svjetla iz Beča.

Pokrovitelji ovoga događaja su Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Ministarstvo financija HBŽ, Skupština HBŽ i općina Tomislavgrad.

U prepunoj dvorani Karmela sv. Ilije posjetitelji su nepunih sat i pol uživali u prekrasnim skladbama hrvatskih i svjetskih autora a potom u razgledavanju 29 fotografija hrvatskih djevojačkih nošnji u Europi i svijetu koje su djevojke nosile na protekla četiri izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji koji se održavaju upravo u Tomislavgradu.