ZAPOČELE PRIPREME ZA SEDMU REVIJU I IZBOR NAJLJEPŠE HRVATICE U NARODNOJ NOŠNJI IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE

Udruga „Stećak“ u suorganizaciji Hrvatske matice iseljenika započela je pripreme za organiziranje Sedme revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Utvrđen je termin cijeloga projekta i dogovoren program boravka sudionica, predstavnica hrvatskih udruga iz raznih zemlja u kojima žive Hrvati i djeluju hrvatske udruge. Sudionice dolaze u Bosnu i Hercegovinu 29. lipnja i ostaju do 4. srpnja 2020. godine. Završna večer bit će organizirana 3. srpnja 2020. godine  na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu.

Dio ovoga projekta su i fotografiranje sudionica u pet hrvatskih kraljevskih gradova. I iduće godine je fotografiranje dogovoreno u Biogradu na moru gdje će domaćin sudionicama i predstavnicima organizatora biti gosp. Ivan Knez, gradonačelnik ovoga kraljevskoga grada. Gradonačelnik Knez će sudionicama organizirati i izlet na Kornate.

Dogovoreno je da i iduće godine Reviji i izboru, kao i dosadašnjih godina, pokrovitelji budu dr. Dragan Čović, predsjednik, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Vlada Hercegbosanske županije i općina Tomislavgrad.

Inače, Šesta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske realizirana je uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.