NAJAVA: Deveta Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“  u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira Devetu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Program se održava pod pokroviteljstvom dr. sc.  Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskog sabora, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Sudionice dolaze i pripreme započinju  4.  srpnja 2022., a sama svečanost Revije i izbora održava se u petak, 8. srpnja 2022., na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu, BiH.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja bogatstva hrvatske tradicijske kulture te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Na ovogodišnjoj Reviji sudjeluje više od dvadeset  Hrvatica i djevojaka hrvatskih korijena,  predstavnica hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i s drugih kontinenata od Sjeverne i Južne Amerike, kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica.

Program uključuje i predstavljanje sudionica na Facebook stranicama Stećka gdje svatko može glasovati za favoritkinje i dati svoj glas jednoj od djevojaka te i na taj način podržati sve sudionice. Djevojka koja dobije najveći broj vaših FB glasova bit će proglašena najfotogeničnijom djevojkom Devete revije i kao nagradu dobiti repliku tradicijskog nakita Hrvata  Bosne i Hercegovine.

Glasovati možete ovdje https://m.shortstack.page/cz4QRS od 14. lipnja do 8. srpnja 2022. godine do 16 sati.